I disse corona-tider er ingenting sikkert – heller ikke årets konfirmationer.

Konfirmationerne skulle have været afholdt her i foråret. Men på grund af coronaen, blev de udsat, da det ikke er tilladt at mødes mere end maksimalt 10 personer – hvilket jo så bliver en meget lille konfirmation.

Nu skriver Fredericia Dagblad så, at der er nogen konfirmationer, der bliver udsat for anden gang.

Blandt andet skulle der have været afholdt konfirmation i Lyng Kirke d. 7. og 14. juni. Men disse konfirmationer er nu rykket helt til slutningen af september.

Der er dog ikke noget nyt i denne beslutning. Datoen i juni nåede kun at ligge fast i en uges tid, før den blev flyttet til efter sommerferien.

Samtidig betyder den nye dato også, at konfirmationen kommer til at ligge en lørdag i stedet for søndag – hvilket alt andet lige også må gøre festen lidt bedre for de mange gæster.

Nu krydser alle så bare fingre for, at det kan lade sig gøre at afholde konfirmation nogenlunde normalt i starten af efteråret.

Konfirmation før sommerferien

Det er dog ikke alle konfirmationer, der er udskudt til efter sommerferien.

Allerede d. 13. juni bliver de første konfirmationer afholdt i lokalområdet. Og forhåbentlig er forsamlingsforbuddets 10 personer hævet til et større antal, så der kan være flere i kirken.

For ellers må der nok tænkes i alternative løsninger – eller endnu en udsættelse af konfirmationen.