Hvis du tror, at Roskilde Festivalen kun byder på musik, så kan du godt tro om igen. Musikken betyder naturligvis en del. Men der er også rigtig meget udenom.

Her får du tre gode grunde til at tage på Roskilde Festival:

1. Musikken

Vi kommer ikke uden om musikken. For den betyder naturligvis en del. Og Roskilde kan bare noget særligt.

Hvor mange andre festivaler satser på de sikre navn, så går Roskilde Festival en lidt anden vej.

Naturligvis er der de store navne. Men de gør også en dyd ud af at vise morgendagens stjerner. Ja, faktisk er der jo indrettet en hel scene bare til upcomming kunstnere.

Der er da også mange bands, der har trådt deres barnesko på Roskilde. Det bedste eksempel er måske U2 – med Bono hængende i en kran over pladsen. Men også store navne som Muse, Blur, Suede osv. har startet på de små scener på Roskilde.

2. Stemningen

Mindst lige så vigtig som musikken er stemningen. Folk opfører sig bare på en helt anden måde over for hinanden, end de gør i hverdagen.

Overalt hører man sætningen ”fortsat god festival” – ofte sagt til en vildt fremmed, som man lige har drukket en øl med i lejren.

Og heldigvis foregår det i god ro og orden – til trods for omkring 100.000 mennesker drikker øl og fester i 8 dage i træk.

3. Maden

Tidligere var maden virkelig dårlig på festivalen. Men det satte Roskilde Festivalen en stopper for – og nu skal alle boderne leve op til nogle minimumskrav.

Det hele er endda taget et skridt videre ved at invitere restauranter, som er forgangsmænd inden for økologi, bæredygtighed osv.

Så nu kan du f.eks. spise mad fra Meyers Madhus – og behøver derfor ikke leve af burgere og pommes frites i otte dage i træk.

This entry was posted on fredag, februar 26th, 2016 at 12:40 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.